“Onze mensen konden doorwerken in plaats van puzzelen”

De Rotterdam, het iconische gebouw van Rem Koolhaas op de Wilhelminapier in de havenstad, is sinds eind 2014 de nieuwe werkplek van zo’n 3.200 medewerkers van Gemeente Rotterdam. De verbouwing van deze 47.000 m2 over 44 verdiepingen werd zorgvuldig voorbereid en uitgevoerd. We interviewden een engineeringsmanager bij een van onze bouwpartners.

 

“Voor het bouwtransport kenden we grote logistieke uitdagingen, zoals verticaal transport, verschillende partners binnen een strakke planning en geen bouwplaats en opslagmogelijkheden buiten. De mensen van Djinny dachten al meteen vanaf de beginfase mee over de planning en inventariseerden alle noodzakelijke logistieke activiteiten. Zij ontdekten dat de liften wel eens een bottleneck konden worden.”

 

Welke rol speelde Djinny’s hub bij De Rotterdam?
“Djinny verzorgde de aanvoer van materialen op de bouwplaats, door deze eerst op de Hub te verzamelen en just-in-time af te leveren op de juiste verdiepingen. Andere partijen werden op deze manier ontzorgd, want medewerkers op de bouwplaats konden gewoon door met hun werk in plaats van te puzzelen op transportproblemen. Daarnaast was Djinny ook verantwoordelijk voor de afvoer van het bouwafval. We kregen afvalcontainers op alle verdiepingen en Djinny voerde het bouwafval gescheiden af. Dit bleek een continue stroom van weghalen van volle, en terugbrengen van lege containers. Soms met wel 50 tegelijk!”

 

“De zaterdagtransporten van Djinny hielden de bouwsnelheid hoog. Ze vermeden bovendien verstoringen in het bouwproces. Ze stemden ook goed met de omgeving af wat er wanneer gelost ging worden. Het meest spectaculaire? Djinny zorgde ervoor dat een grote luchtbehandelingskast helemaal naar de 20ste verdieping werd gehesen!”