“Djinny reduceert transportbewegingen enorm.”

Herontwikkeling midden in het overvolle stadshart van Rotterdam. Tegenover het stadhuis werd een oud gebouw getransformeerd tot 14.000 m2 retailruimte, 5.000 m2 kantoorruimte en 15 appartementen. Een logistieke knoop – tussen winkelpubliek, stadsverkeer en kantoorpersoneel. We spraken een logistiek uitvoerder bij een van onze bouwpartners over de oplossing.

“Op een bouwplaats heb je drie essentiële zaken nodig. Ruimte voor opslag, goede aan- en afvoerroutes en kraancapaciteit. Bij dit project hadden we die ruimte niet op de bouwplaats. Vandaar dat wij toegevoegde waarde zagen in Djinny. We hebben Djinny dan ook in ons proces naar voren gehaald.”

Op welke manieren kwam Djinny nog meer van pas?
“Djinny reduceert transportbewegingen enorm. Bovendien hoeven leveranciers niet meer in spitstijden de stad in. Dat bespaart veel tijd en dus geld. Heel mooi is ook dat de mensen van Djinny al bij de start uitgebreid nadenken over wanneer, waar en hoe wordt gelost. De bekisting kon al op het terrein van Djinny wordt geassembleerd. Ook zorgden ze ervoor dat kalkzandsteen op zaterdagen al naar de kelder werd gebracht.”